Սննդաբանը թվարկում է առողջ նախաճաշի տարբերակներ քաշի կորստի համար – ShantNews – Շանթ Հեռուստաընկերություն – Լուրեր – Shant TV Online
TIME
Ամսաթիվ
09 05 2024
  • $
    388.01
  • RUBLE
    4.21
  • 417.11
WEATHER
+21.09 oC

Սննդաբանը թվարկում է առողջ նախաճաշի տարբերակներ քաշի կորստի համար

15:10 07.05.2023

Նիհարել ցանկացողների համար նախատեսված նախաճաշը պետք է ներառի երկար հագեցվածության համար նախատեսված սպիտակուցներ և մանրաթելեր, որոնք դանդաղեցնում են մարսողությունը: Այս մասին Eat This, Not That-ին տված հարցազրույցում ասել է սննդաբան Լիզա Յանգը։

Մասնագետը թվարկել է այն մթերքները, որոնք, իր կարծիքով, առողջ նախաճաշի հիմքն են կազմում։ Ցուցակում առաջինը հավի ձվերն էին, որոնք հարուստ են սպիտակուցներով, ամինաթթուներով և այլ սննդանյութերով: Դիետոլոգը նիհարողներին խորհուրդ է տվել դրանք ուտել առավոտյան, քանի որ ձվածեղի նույնիսկ փոքր չափաբաժինը կօգնի երկար ժամանակ պահպանել հագեցվածության զգացումը։

Քաշի կորստի համար առողջ նախաճաշի երկրորդ տարբերակը վարսակի ալյուրն է, ըստ Յանգի: Հացահատիկները լուծվող մանրաթելերի աղբյուր են, որոնք, ըստ սննդաբանի, դանդաղեցնում են մարսողությունը։ Մասնագետը խորհուրդ է տվել վարսակի ալյուրի ափսեի մեջ ավելացնել մի բուռ թարմ հատապտուղներ։ Նրա խոսքով՝ դրանք պարունակում են բջջանյութ, որն օգնում է վերահսկել քաշը։

Բացի դրանից, Յանգն առաջարկել է խմորեղենը փոխարինել հացահատիկի հացով, իսկ սմուզիներին ավելացնել կտավատի կամ չիայի սերմեր, որոնք պարունակում են օմեգա-3 ճարպաթթուներ:

«Կտավատի սերմը պարունակում է ինչպես չլուծվող, այնպես էլ լուծվող մանրաթելեր, որոնք շատ կարևոր են աղիքների առողջության համար: Կտավատի սերմի մեջ պարունակվող չլուծվող մանրաթելն օգնում է թեթևացնել փորկապությունը և նպաստում է աղիների առողջ շարժմանը»,-ասել է սննդաբանը։

 

Բոլոր լուրերը

Կապակցված լուրեր

Ատամնաբույժը թվարկել է պարադոնտիտի ախտանշանները

09:38 09.05.2024

Ատամնաբույժը թվարկել է պարադոնտիտի ախտանշանները

Ատամները մաքրելիս անհարմարությունը պարոդոնտիտի նախանշան է. Moslenta-ի հետ զրույցում ասել է ատամնաբույժ, իմպլանտոլոգ, պարոդոնտոլոգ, օրթոպեդ Արամ Դավթյանը: «Պարոդոնտիտը հիվանդություն է, որը բացասաբար է անդրադառնում ոչ միայն լնդերի, այլև ծնոտի ոսկորների վրա։ Արդյունքում հիվանդը վտանգում է կորցնել մեծ թվով ատամներ, որոնք սկզբում դառնում են շարժական, հետո թափվում»,- ասել է մասնագետը։ Գիտությունը այս հիվանդության պատճառ է համարում […] ...

Բուժաշխատողների համար սահմանվել է դասընթացների ցանկ, որոնց մասնակցությունը կլինի պարտադիր

11:57 08.05.2024

Բուժաշխատողների համար սահմանվել է դասընթացների ցանկ, որոնց մասնակցությունը կլինի պարտադիր

Կառավարությունը բուժաշխատողների համար սահմանում է դասընթացների ցանկ, որոնց մասնակցությունը կլինի պարտադիր: Կառավարության նիստում նախագիծը առողջապահության նախարարն է ներկայացրել՝ այդ դասընթացները համարելով արդիական ու կարևոր, որոնք անհրաժեշտ en բուժաշխատողների մասնագիտական գիտելիքների, հմտությունների շարունակական զարգացման համար: «Ներկայումս բուժաշխատողներն իրենք են ընտրում շարունակական մասնագիտական զարգացման դասընթացները, իսկ նախագծով առաջարկվում է սահմանել որոշակի դասընթացների ցանկը, որոնց մասնակցելը պարտադիր կլինի՝ […] ...

Կենսաբանը խոսել է նրբաբլիթների չափից շատ ուտելու վտանգների մասին

20:28 07.05.2024

Կենսաբանը խոսել է նրբաբլիթների չափից շատ ուտելու վտանգների մասին

ՌԴ Կրթության պետական ​​համալսարանի ֆիզիոլոգիայի, մարդու էկոլոգիայի և կենսաբժշկական գիտելիքի ամբիոնի պրոֆեսոր Վլադիմիր Սապրիկինը «Իզվեստիային» պատմել է նրբաբլիթների չափից շատ ուտելու վտանգների մասին։ «Բլիթները բավականին առողջարար սննդամթերք են: Նրանք հարուստ են կալցիումով և կալիումով (գտնվում է կաթի և ձվի մեջ)։ Դրանք պարունակում են պարզ ածխաջրեր, որոնք «արագ» էներգիա են ապահովում մարմնին: Ալյուրի մեջ առկա մանրաթելը […] ...

Ճարպաթթուների վրա հիմնված դեղամիջոցը կարող է հաղթել դիմացկուն վարակներին

20:13 07.05.2024

Ճարպաթթուների վրա հիմնված դեղամիջոցը կարող է հաղթել դիմացկուն վարակներին

ՌԴ Կենսաքիմիական ֆիզիկայի ինստիտուտը (IBCP) և Ռուսական տեխնոլոգիական համալսարանը (RTU) նոր հակաբիոտիկ են ստեղծել՝ նանոմասնիկների տեսքով։ Դրա ակտիվ բաղադրիչներն են ճարպաթթուների կոնյուգատները: «Սինթեզված դեղամիջոցը լայն սպեկտրի հակաբիոտիկ է. ըստ գործողության սպեկտրի՝ որոշ միացություններ կարող են ազդել ոչ միայն բակտերիաների, այլ նաև խմորիչ սնկերի պաթոգենների վրա», – ասել է ինստիտուտի կրտսեր գիտաշխատող Մարիա Սոկոլը: Դեղը կօգնի […] ...

Անվանվել է երշիկի օգտագործման օրական անվտանգ չափաբաժինը

23:28 06.05.2024

Անվանվել է երշիկի օգտագործման օրական անվտանգ չափաբաժինը

Էնդոկրինոլոգ և սննդաբան Օլգա Չուխաչովան կարծում է, որ կարելի է օրական մեկ կտոր երշիկ ուտել՝ առանց առողջությունը վնասելու։ Նա gazeta.ru-ի հետ զրույցում անվանել է այս մսամթերքի անվտանգ օրական չափաբաժինը։ Չուխաչովայի խոսքով՝ երշիկը պարունակում է մեծ քանակությամբ հագեցած ճարպեր, որոնց օգտագործումը մեծացնում է սիրտ-անոթային հիվանդությունների զարգացման հավանականությունը։ Այս ռիսկը նվազեցնելու համար բժիշկը խորհուրդ է տվել սահմանափակել […] ...

Դիետոլոգը ցրել է թեյի մասին հայտնի առասպելը

23:16 06.05.2024

Դիետոլոգը ցրել է թեյի մասին հայտնի առասպելը

Թեյը չի ազդում քաշի կորստի վրա և չի նվազեցնում ենթամաշկային ճարպի ծավալը, ասել է դիետոլոգ Նատալյա Լազուրենկոն։ Նա NEWS.ru-ի հետ զրույցում ցրել է օգտակար ըմպելիքի մասին տարածված միֆը։ Լազուրենկոն նշել է, որ թեյը հակաօքսիդանտների, B խմբի վիտամինների և միկրոտարրերի յուրահատուկ աղբյուր է։ Բացի այդ, թեյը աշխուժացնում է և օգնում ներքին օրգաններին ավելի արդյունավետ կերպով հեռացնել […] ...

BACK_TO_TOP